The Story

In English

"Idean ei tarvitse heti olla loppuun asti hiottu. Tärkeintä on se, että uskallat yrittää ja uskot itseesi - ja annat sille kaikkesi."

 

Raum Rome Paris on yhden miehen yritys 

Tie yrittäjäksi ei ollut suunnitelmissani 
Sain idean Raum Rome Paris- logosta ja tein siitä kangaskassin. Painoin kangaskassiin printin itse - ja niin teen edelleenkin. Kassi sai todella hyvän vastaanoton. Ja siitä sattumien kautta kaikki käynnistyi. Toiminta oli kasvanut keväällä 2017 Instagram-markkinoinnin ja puskaradion avulla siihen pisteeseen, että oma toiminimi, IK Design, piti perustaa ja minusta tuli yrittäjä. 


Ajatus logosta
Olen paljasjalkainen raumalainen ja sanonta "Rauma, Rooma ja Pariisi" on ollut minulle lapsesta asti tuttu. Toisille sanonta saattaa olla tuttu raumalaisen iskelmälaulajan, Rauno Tuunan 1980-luvulla tekemästä kappaleesta Rauma-Rooma-Pariisi. Sanonta toi ekstotiikkaa pieneen kotikaupunkiini ja se herätti unelmoimaan. Inspiraation vallassa lähdin pyörittelemään logoa. Lue logon synnystä lisää täältä.


Tuotteet
Vähitellen Raum Rome Paris- tuotevalikoima on laajentunut. Kaikki vaatteet ja kangaskassit painetaan Raumalla ja suuren osan painan ihan itse. Alusta lähtien Raum Rome Paris- tuotteissa on otettu ekologisuus ja eettisyys huomioon. Kaikki paidat ja kassit valmistetaan reilun kaupankäynnin periaatteiden mukaisesti - 100% Fair wear!

 


Yrittäminen on rankka laji
Työhön liittyy paljon vastuuta, koska vastaan kaikesta lähes yksin. Siksi on tärkeää seurata, kuunnella ja tuntea myös muita ja saman alan yrittäjiä. He ovat käyneet läpi samoja asioita satoja ellei tuhansia kertoja joiden kanssa itse taistelen parhaillaan. Heiltä voi kysyä neuvoja ja vinkkejä - lähes aina olen saanut heiltä korvaamatonta apua.


Hyvä idea
En itse usko siihen, että yrittäjäksi tullaan luonnostaan. Yrittäjyyteen ikään kuin kasvetaan. Tie yrittäjäksi voi saada kipinän pienestä ideasta. Näin tapahtui omalla kohdallani. Idean ei tarvitse heti alussa olla loppuun asti hiottu. Tärkeintä on se, että uskallat yrittää ja uskot itseesi. Ja annat sille kaikkesi. 


Iiro Koski
*27-vuotias raumalainen
*Yrittäjä, IK Design ja tradenomiopiskelija (SAMK Liiketalous)
*Käynyt Rauman kuvataidekoulua kahdeksan vuotta
*Parasta ovat illanvietot kavereiden kanssa, urheilu, dokkarit ja leffat
*Innostunut avannosta, podcasteista, ravinnosta ja oman kehon kuuntelemisesta
*Kova halu kehittyä paremmaksi, niin ihmisenä kuin yrittäjänä
*Vuoden raumalainen 2017