Story

Moni ei tiedä, että “Rauma, Rooma, Pariisi” on vanha raumalainen sanonta. Osalle tämä sanonta saattaa olla tuttu raumalaisen iskelmälaulajan, Rauno Tuunan 1980-luvulla tekemästä kappaleesta Rauma-Rooma-Pariisi. Sanonnan alkuperä juontaa juurensa jopa 1800-luvulle. Sanonnan uskotaan vahvasti olevan paikallisten merimiesten keksimä. 

Sanonnasta logoksi

Idea Raum Rome Paris -logoon syntyi siis vanhasta sanonnasta. Rauma lyhennettiin tarkoituksella paikallisesti “RAUM” ja Rooma ja Pariisi käännettiin englanniksi "ROME ja PARIS". Lisäksi jokaisen kaupungin yksi kirjain korvattiin tarkoin suunnitellulla graafisella kuviolla, jotka toimivat samalla kaupunkien symboleina.

Ankkuri

Rauma on vanha satamakaupunki. Merenkululla ja laivanrakentamisella on täällä pitkät perinteet. Ankkuri kuvastaa lisäksi turvaa ja toivoa: “Pare ankkris kon duulajoll”.

Roomalaiset numerot

Rooman valtakunta oli aikansa mahtavin imperiumi. Pyöreä kellotaulu symboloi Roomaa maailman keskipisteenä. Myös Rooman kulttuurillinen perintö on kestänyt aina näihin päiviin asti. Ei ole ihme, että Rooma tunnetaan “Ikuisena kaupunkina”.

Eiffel-torni

Valmistuttuaan 1889 maailmannäyttelyyn torni ei asukkaiden mielestä sopinut katukuvaan ollenkaan. Tornia käytettiin sotien aikaan radiomastona. Vuosien saatossa torni löysi paikkansa ihmisten sydämiin. Rakentajansa Gustave Eiffelin mukaan nimetty torni on Pariisin kaupungin symboli.

UNESCO

Vanhan raumalaisen sanonnan lisäksi kaupunkeja yhdistää Unescon maailmanperintökohteet.

Raumalla vanha ja tiheään rakennettu puutaloalue (Vanha Rauma) sekä Rauman Lapissa Sammallahdenmäen pronssikautinen röykkiöalue.
Roomassa historiallinen keskusta.
Pariisissa Seinen jokivarsi.

  Three Cities - Thousands Of Stories - Eternal Memories

  YHTEYSTIEDOT

  IK Design
  Karhutie 28 B 7
  26200 RAUMA
  raumromeparis@gmail.com