Ankkuri-pipon tarina

"Pipo on jo pitkään ollut sellainen tuote, jonka olen halunnut ottaa tuotevalikoimaan mukaan. Lukuisista etsinnöistä huolimatta en ole löytänyt mieleistä pipoa, joka täyttäisi haluamani laatukriteerit.

Pipon kuuluu olla luottovaate: lämmin, kaunis ja mukava päässä. Valmistusmateriaalin olisi hyvä olla uusiutuva, kuten esimerkiksi 100% villa. Koska edellä mainitut asiat eivät toteutuneet, jäi pipo yli kahden vuoden ajaksi "to do -listalle" odottamaan vuoroaan.

Maaliskuussa 2020 taitava Emmi Vuorilehto päätti ottaa minuun yhteyttä ja esitteli itse neulomiaan pipoja teekupposen äärellä. Tapaamisen aikana moni asia loksahti kohdilleen ja syntyi ajatus yhteistyöstä – pipolle oli vihdoin löytynyt oikea tekijä."

- Iiro Koski, Raum Rome Paris

 

"Olimme molemmat ikään kuin salaa haaveilleet pipon tekemisestä. Ajatuksemme kohtasivat ja päätimme laittaa yhteisen pipo-projektin käyntiin.

Pohdimme alkuun yhdessä sopivia lankojen värejä. Käden käänteessä yksi jos toinenkin pipo oli valmis. Pino alkoi kasvaa, melkein kaatua. Illat kuluivat neuloessa Raumalla, Narvijärven rannalla.

Kesän tarinat ja ajatukset kietoutuivat silmukoihin. Ja mikä parasta, nyt ne voivat kulkea mukanasi, sinua lämmittämässä."

- Emmi Vuorilehto, Ankkuri-pipojen tekijä

Kuvat: Arttu Yli-Rohdainen